[Informatii]Billboard

Go down

[Informatii]Billboard Empty [Informatii]Billboard

Post by [Admin]SYL on Fri Jan 04, 2019 6:26 pm

[Informatii]Billboard Iwm9ks1lc-mx83ej-nx-dje3-jdxm-bts-lal-72j-kdi3-2018-bb5-billboar

Billboard este o revistă săptămânală americană orientată spre industria muzicală. Este recunoscută în special pentru clasamentele muzicale ce țin evidența celor mai populare cântece și albume, clasificate pe categorii muzicale. Cele mai cunoscute sunt Billboard Hot 100 pentru clasificarea cântecelor indiferent de genul muzical și Billboard 200 pentru clasificarea albumelor în funcție de vânzările realizate, acestea reprezentând un standard în industria muzicală a Statelor Unite. În fiecare an Billboard organizează un spectacol de decernare a premilor, câștigătorii find aleși bazându-se pe vânzările albumelor fizice și digitale, straming, radio airplay, turnee și social media.

Primele ediții Billboard au fost publicate in anul 1894 și s-au axat pe industria de publicitate si facturare fiind denumită Billboard Advertising. În ziua de azi revista tipărește noutăți în materie de muzică, film sau divertisment. În mare parte revista prezintă știri, bârfe, păreri și recenzii muzicale.
Billboard este considerată una dintre cele mai respectabile surse de știri din industria muzicală, fiind printate 1700 de exemplare și având in jur de 1.2 milioane de accesări într-o singură lună.

HOT 100

Billboard Hot 100 este topul standard al industriei muzicale din Statele Unite pentry melodii, publicat săptămânal în revista Billboard, Clasamentele topului se bazează pe vânzările fizice si digitale, numărul de difuzări la radio și streaming-ul online în Statele Unite. Perioada săptămânală de monitorizare pentru vânzări este de vineri până joi.


Nr. difuzări piesă+vânzări îmregistrate+streamurile înregistrate = HOT100


Billboard 200

Billboard 200 este clasamentul albumelor din SUA. Acesta se compune pe baza vânzărilor. Clasamentul cuprinde cele mai vândute 200 albume sau EP-uri din Statele Unite ale Americii, lista lor fiin publicată săptămânal în Revista Billboard.
Perioada săptămânală de vânzare începe vineri și se termină joi, programul streaming-ului fiind asemănător cu acesta.
Ex: vineri 1 ianuarie - începe săptămâna de monitorizarea a vânzarilor
      joi, 7 ianuarie - sfârșitul săptămânii de monitorizare al vânzărilor


Vânzările înregistrate+streamurile înregistrate= BILLBOARD200


Top100

Acesta este un top în care sunt cuprinși cei mai populari artiști.
[Admin]SYL
[Admin]SYL
Admin

Mesaje : 22
Data de înscriere : 2018-08-20

http://btsromaniaprojects.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum